Popis
Aone Magnesium 400+
podporuje vyrovnanie stresom spôsobeného nedostatku horčíka a chráni svaly pred športom-indukovaným poškodením.
Magnézium je jeden z kľúčových minerálov, ktorý sa podieľa v metabolizme počas svalovej práce, jeho nedostatok sa odzrkadlí na strste svalovej sily, pomalšej regenerácii. Pri nadmernom úbytku minerálov pociťuje športovec svalové kŕče.
Dávkovanie :
Užívajte preventívne 2tbl denne.
Zloženie :
oxid horečnatý, glukóza, maltodextrín, L-karnitín tartrát, inulín, kyselina citrónová, kyselina jablčná, tokoferylacetát, extrakt z curcumy, aróma, xantán, deliaca látka: stearan horečnatý, sladidlo: aspartám, acesulfám-K.
Obsahuje aspartám, zdroj fenylalanínu.
Hmotnosť | 20 g |
---|---|
Balenie | 10 denných dávok |
Dávkovanie | 1 žuvacia tableta denne, pred začiatkom cvičenia cca 30 min.
Pomaly rozžuť a nechať v ústach rozplynúť. |
Info | Horčík – žuvacie tablety |
Nutričné hodnoty | 1 tbl: 400mg Magnesium |
UPOZORNENIE:
Neprekračuj odporúčané dávkovanie. Výrobok nie je náhrada pestrej a vyváženej stravy. Nevhodné pre deti do 14 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte mimo dosah detí na chladnom a suchom mieste. Výrobca, distribútor nezodpovedajú za škody spôsobené nevhodným užívaním alebo skladovaním výrobku.
10 dôvodov, prečo potrebujeme magnézium každý deň
1. Pomáha pri únave a strese
Dostatočný prísun horčíka pomáha vyrovnať sa s únavou a stresom, prospieva tak tiež kvalitnému spánku.
2. Podporuje koncentráciu
Horčíku sa niekedy hovorí aj univerzálny životobudič . Je nevyhnutný pre koncentráciu a výkonnosť každého z nás .
3. Eliminuje bolesť svalov
Ak sú vaše svaly stuhnuté , opäť za to môže nedostatok horčíka. Bez neho svaly nedokážu správne oddychovať, čoho príznakom sú nepríjemné kŕče, často napríklad po športovom výkone alebo inom cvičení či počas spánku. Odborne sa „ svalovke “ hovorí oneskorený nástup svalovej bolesti a zapríčiňuje ju zvýšená produkcia kyseliny mliečnej. Tejto bolesti sa dá predísť príjmom horčíka, ktorý jej tvorbu redukuje.
4. Uvoľňuje nervový systém
Za správnu činnosť nervového systému, jeho uvoľnenie a za našu dobrú náladu je zodpovedný hormón serotonín. Aj jeho správne fungovanie v organizme je spojené s horčíkom.
5. Podporuje činnosť svalov
Mať pevné paže a bruško je túžbou väčšiny z nás. Na ich získanie je okrem trápenia sa v posilňovni potrebný aj pravidelný príjem horčíka. Ten pomáha produkovať inzulínu podobný rastový faktor, ktorý prispieva k rastu a zvýšenej sile svalov. Horčík podporuje aj tvorbu látky, ktorý je zdrojom energie v bunkách.
6. Podporuje činnosť enzýmov
Enzýmy sú v tele človeka nenahraditeľné. Stimulujú každú chemickú reakciu v tele. Horčík je dôležitý pre prácu stovky týchto enzýmov a asistuje tisíckam ďalších.
7. Prospieva zubom
Slinné žľazy vyprodukujú počas dna jeden až dva litre slín. Spolu s chuťovými bunkami zabezpečujú pocit chuti, chránia nás pred zadusením, neutralizujú kyseliny a odstraňujú zubný povlak. Nedostatok horčíka spôsobuje vznik nezdravej rovnováhy fosforu a vápnika v slinách. Táto nerovnováha poškodzuje zuby aj napriek ich pravidelnému čisteniu.
8. Hydratuje
Pitný režim je alfou a omegou zdravia. Zdravý človek by mal vypiť minimálne dva litre tekutín denne. Počas letných horúčav sa odporúčajú aspoň tri litre. Pozor si treba dať nielen na množstvo, ale aj na zloženie tekutín. Ideálne sú minerálne vody, prípadne nesladené bylinkové čaje. Čím viac kávy alebo čierneho čaju vypijeme, o to viac treba navýšiť príjem iných tekutín. Horčík je dôležitým elektrolytom podstatným pre správnu hydratáciu. Roztoky elektrolytu sú nutnosťou pre vytrvalostných bežcov, rovnako aj pre pacientov postihnutých črevnými nákazami. Každodenný príjem horčíka pomáha telu vyrovnať sa so stratou tekutín.
9. Spevňuje kosti
Horčík a vápnik idú ruka v ruke. Samotný vápnik ako výživový doplnok odčerpáva horčík z organizmu a toho je potom nedostatok. Horčík stimuluje hormón kalcitonín a potláča hormóny prištítnych teliesok, ktoré kosti rozkladajú. Pre zdravé kosti teda zaraďte do svojho „jedálnička“ potraviny bohaté nielen na vápnik, ale i horčík.
10. Výživa pre bunky
Horčík sa podieľa na procese delenia buniek, ktorým sa bunky obnovujú a regenerujú. Horčík najčastejšie prijímame v bežnej strave, avšak jeho množstvo v organizme sa spotrebúva najmä pitím alkoholu, kávy, čierneho čaju, väčšiny farmaceutických prípravkov či vápnika ako umelého doplnku stravy. Aj bežná strava bohatá na cukry a tuky zhoršuje vstrebávanie horčíka do nášho tela. Do jedálnička preto patria potraviny bohaté na horčík. Väčšina orieškov obsahuje pomerne veľa horčíka. Pozor však na zvýšenú hladinu tuku v nich. Dôležitým zdrojom horčíka je aj pohánka, morské riasy, špenát, zelená listová zelenina či banány. Lepšie ako zo stravy sa minerály vstrebávajú do organizmu z tekutín. Skvelým zvykom je preto pitie minerálnej vody bohatej na horčík, ktorá si zároveň zachováva nízku hladinu sodíka.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.